Home » Over Fhris » Continuïteit waarborgen rondom HR

Continuïteit waarborgen rondom HR

Is jouw afdeling HR- en salarisadministratie toekomstbestendig? Of ben je afhankelijk van één of enkele sleutelfiguren? Dit zijn serieuze vraagstukken waar je over na moet denken om voor continuïteit op het gebied van je salaris- en personeelsadministratie te zorgen.

Uniformiteit in processen

We zien het vaak: bedrijven waar één HR-medewerker zijn eigen proces heeft uitgevonden om van A naar B te komen. Uiteraard met alle goede bedoelingen, maar zowel qua workload als vanuit risicoperspectief is dit totaal niet handig. Want stel dat deze HR-medewerker jouw bedrijf verlaat: dan heb je meteen het probleem dat de bedachte werkwijze verdwijnt. Beter werkt het om voor iedereen dezelfde, meest efficiënte werkwijze te hanteren in de vorm van verschillende workflows. Het bouwen van deze workflows is echter specialistenwerk. Werk dat Fhris van jou overneemt!

  • Geautomatiseerde processen in het Fhris Portaal
  • Plug-and-play AFAS-systeem speciaal voor jouw organisatie
  • HR-portaal gebaseerd op de best practices van onze jarenlange ervaring

Probeer dus zelf niet het wiel uit te vinden, maar haak aan op een oplossing die bedacht is door specialisten. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten, toch?

Nooit meer afhankelijk van één salarisadministrateur

Als je als bedrijf afhankelijk bent van één salarisadministrateur dan vormt dit een serieus risico binnen je organisatie. We zien vaak dat slechts één persoon inhoudelijke kennis heeft van deze complexe materie. De financieel eindverantwoordelijke heeft kennis van de salarisadministratie op hoofdlijnen maar kent niet alle ins en outs. Voor een juiste salarisadministratie heb je tijd, aandacht en specifieke kennis rondom wet- en regelgeving nodig. Dit kan makkelijker: met het Fhris Portaal – gebouwd in AFAS Software – heb je één geïntegreerd pakket voor jouw HR- en salarisadministratie dat zo werkt:

  1. Jullie verwerken maandelijks zelf de mutaties
  2. Fhris regelt de salarisadministratie en zorgt voor correcte loonstroken, journaalposten, SEPA-betaalbestanden en loonaangiftes
  3. Geen zorgen meer over de salarisadministratie tegen een vast bedrag per medewerker per maand

Door Fhris heb je de fulltime salarisadministrateur niet meer nodig binnen je bedrijf. Volgens ons is salarisadministratie echt specialistenwerk en dit is heel eenvoudig uit te besteden. En dat zorgt dan weer voor focus, grip en controle!

salarisadministratie-uitbesteden-of-zelf-doen