Home » HR portaal » Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het belangrijkste streven binnen de salarisadministratie is het correct en tijdig betalen van de werknemers binnen je organisatie. Dit kost veel tijd, aandacht en je hebt er veel specifieke kennis omtrent wet- en regelgeving voor nodig. Dat kan ook makkelijker! Met het HR portaal van Fhris heb je één geïntegreerd softwarepakket voor je HR- en salarisadministratie. Met ons complete pakket wordt het bijhouden van de salarisadministratie ineens een peulenschil!

Hoe werkt salarisadministratie via het HR portaal van Fhris?

Voor ons HR portaal en de salarisadministratie binnen dit portaal gebruiken we de software van AFAS: dé nummer 1 aanbieder wanneer het gaat om HR- en salarissystemen. Met deze software hebben we de best practice ingericht als het gaat om HR & payroll. Via het portaal verwerken jij en je medewerkers zelf de maandelijkse mutaties. Fhris regelt de verdere salarisadministratie en zorgt voor…

  • Correcte loonstroken
  • Journaalposten
  • SEPA-betaalbestanden
  • Loonaangiftes

Treden er mutaties op na het afsluiten van een verloning? Dan kun je deze in het HR portaal van Fhris handig en snel corrigeren. Het constante proces van de loonadministratie doorloop je iedere maand zonder onverwachte kosten, je betaalt namelijk een vast bedrag per maand.

Wil jij weten hoe het HR portaal van Fhris werkt? Plan een online demo met één van onze experts en ontdek in 10 minuten wat ons portaal jou kan opleveren!

Waarom loonadministratie uitbesteden met de HR software van Fhris?

Het bijhouden van de salarisadministratie is voor de HR-afdeling een maandelijks terugkerende taak die veel tijd en werk in beslag neemt. Tijd die deze afdeling vaak beter kan besteden aan andere zaken. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om de salarisadministratie uit te besteden, ook omdat er vakkennis voor vereist is. Jouw HR-afdeling moet de wet- en regelgeving rondom deze materie kennen én alle taken rondom de salarisadministratie begrijpen en uitvoeren. De voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie zijn volgens ons:

  • Je hebt geen extra mensen op de HR-afdeling nodig die de salarisadministratie doen.
  • Doordat jouw salarisadministratie niet meer in handen ligt van één persoon, zorg je voor continuïteit op het gebied van deze administratie.
  • Jouw HR-afdeling heeft geen zorgen meer over de salarisadministratie.
  • Jouw HR-afdeling heeft tijd voor andere belangrijke HR-zaken. HR krijgt op die manier een adviserende en controlerende rol, in plaats van een administratieve rol.

De salarisadministratie is specialistenwerk en niet altijd weggelegd voor een HR-manager of HR-medewerker. Door het outsourcen van je salarisadministratie krijgt jouw organisatie focus, controle en grip terug.