Home » HR portaal » Salarisadministratie

Salarisadministratie

Het belangrijkste streven binnen de salarisadministratie is het correct en tijdig betalen van de werknemers binnen je organisatie. Dit kost veel tijd, aandacht en je hebt er veel specifieke kennis omtrent wet- en regelgeving voor nodig. Dat kan ook makkelijker! Met het HR portaal van Fhris heb je één geïntegreerd softwarepakket voor je HR- en salarisadministratie. Met ons complete pakket wordt het bijhouden van de salarisadministratie ineens een peulenschil!

Online loonadministratie met ons HR-portaal

Voor ons HR portaal en de salarisadministratie binnen dit portaal gebruiken we de software van AFAS: dé nummer 1 aanbieder wanneer het gaat om HR- en salarissystemen. Met deze software hebben we de best practice ingericht als het gaat om HR & payroll. Via het portaal verwerken jij en je medewerkers zelf de maandelijkse mutaties. Fhris regelt de verdere administratie en zorgt voor…

 • Correcte loonstroken
 • Journaalposten
 • SEPA-betaalbestanden
 • Loonaangiftes

Treden er mutaties op na het afsluiten van een verloning? Dan kun je deze in het HR portaal van Fhris handig en snel corrigeren. Het constante proces van de loonadministratie doorloop je iedere maand zonder onverwachte kosten, je betaalt namelijk een vast bedrag per maand.

Wil jij weten hoe het HR portaal van Fhris werkt? Plan een online demo met één van onze experts en ontdek in 10 minuten wat ons portaal jou kan opleveren!

Voordelen uitbesteden loonadministratie

Het bijhouden van de salarisadministratie is voor de HR-afdeling een maandelijks terugkerende taak die veel tijd en werk in beslag neemt. Tijd die deze afdeling vaak beter kan besteden aan andere zaken. Veel bedrijven kiezen er daarom voor om de loonadministratie uit te besteden, ook omdat er vakkennis voor vereist is. Jouw HR-afdeling moet de wet- en regelgeving rondom deze materie kennen én alle taken rondom deze administratie begrijpen en uitvoeren. De voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie zijn volgens ons:

 • Je hebt geen extra mensen op de HR-afdeling nodig die de salarisadministratie doen.
 • Doordat jouw salarisadministratie niet meer in handen ligt van één persoon, zorg je voor continuïteit op het gebied van deze administratie.
 • Jouw HR-afdeling heeft geen zorgen meer over de loonadministratie.
 • Jouw HR-afdeling heeft tijd voor andere belangrijke HR-zaken. HR krijgt op die manier een adviserende en controlerende rol, in plaats van een administratieve rol.

De salarisadministratie is specialistenwerk en niet altijd weggelegd voor een HR-manager of HR-medewerker. Door het outsourcen van je loonadministratie krijgt jouw organisatie focus, controle en grip terug.

Salarisadministratie uitbesteden?

Het efficiënt beheren van de salarisadministratie is een uitdaging waar veel organisaties mee te maken hebben. Fhris begrijpt deze uitdagingen als geen ander en biedt daarom een naadloze oplossing: uitbesteden van de salarisadministratie, ondersteund door ons geavanceerde HR portaal. Ons HR portaal zorgt voor meer focus en controle binnen jouw organisatie. Door jouw salarisadministratie bij te houden in het Fhris Portaal, krijgt jouw HR-afdeling meer tijd voor belangrijkere zaken. De rol van de HR-afdeling verschuift van een uitvoerende rol, naar een adviserende en strategische rol. Op deze manier kun je als bedrijf sneller stappen zetten als het gaat om HR. Of het nu gaat om een efficiënt beheer van de loonadministratie of het stroomlijnen van HR-processen, Fhris is jouw partner.

Meer weten over salarisadministratie?

De salarisadministratie: een veelomvattende taak voor jouw HR-afdeling. Wil je meer weten over salarisadministratie? Hieronder lees je er alles over.

Wat valt er onder salarisadministratie?

De salarisadministratie is een veelomvattende taak die veel HR-afdelingen te veel tijd kost. Een juiste salarisadministratie is ook cruciaal voor de bedrijfsvoering van jouw organisatie. Onder de salarisadministratie vallen onder andere de volgende onderdelen:

 1. Berekening en uitbetaling van het salaris: het nauwkeurig berekenen van het loon van medewerkers, rekening houdend met belastingen, werkgeversbijdragen en eventueel andere inhoudingen.
 2. Loonstroken en jaaropgaven: het opstellen en bijhouden van loonstroken en jaaropgaves is een belangrijk onderdeel van de salarisadministratie. Wanneer je gebruikmaakt van het HR portaal van Fhris, worden loonstroken en jaaropgaves iedere periode automatisch gegenereerd. Als jij aan de voorkant de juiste brongegevens invult, komt de juiste informatie er altijd automatisch uit!
 3. Beheer van vakantiedagen, ziekteverzuim en overuren: dit zijn belangrijke onderdelen binnen de salarisadministratie die je bij moet houden. In het Fhris Portaal is het bijhouden van dit soort zaken een peulenschil omdat het met één druk op de knop kan. Bovendien zitten jouw medewerkers op sommige onderdelen zelf aan de knoppen. Dat maakt het nog een stukje makkelijker.
 4. Afdrachten aan de Belastingdienst: het bepalen hoeveel loonheffing er afgedragen moet worden aan de Belastingdienst.
 5. Secundaire arbeidsvoorwaarden: denk aan de bijdrage van het pensioen of andere bedrijfsspecifieke vergoedingen.

Hoewel de salarisadministratie een uitgebreide en ingewikkelde taak kan lijken, is het ook een onderdeel van de HR-afdeling dat makkelijk geautomatiseerd kan worden. Het Fhris Portaal zorgt voor deze automatisering en bespaart talloze HR-afdelingen iedere maand weer heel veel tijd als het gaat om deze administratie.

wat-is-personeelsmanagement

Wat heb je nodig voor salarisadministratie?

Een effectieve salarisadministratie vereist accurate medewerkersinformatie, een grondige kennis van loonadministratie, belasting- en arbeidswetten, en een betrouwbaar administratief systeem. Het kan een flinke uitdaging zijn om dit allemaal zelf te managen. Gelukkig is er Fhris! Met onze HR-oplossing, het Fhris Portaal, houd je moeiteloos en snel de salarisadministratie van jouw organisatie bij. Het portaal helpt onder andere bij het nauwkeurig berekenen van salarissen, het genereren van loonstroken en jaaropgaves, verlofregistratie, verzuimregistratie en het bijhouden van het personeelsdossier. Dankzij Fhris wordt de salarisadministratie een stuk eenvoudiger en kunnen jouw HR-mensen zich bezighouden met wat echt belangrijk is: de mensen binnen je organisatie.

Wat kost salarisadministratie?

De kosten van salarisadministratie kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van je bedrijf, het aantal werknemers en de complexiteit van je salarisstructuur. De kosten kunnen nog hoger zijn als je rekening houdt met de tijd die jouw HR-afdeling besteedt aan deze taak en eventuele fouten die kunnen leiden tot hoge boetes. Als je kiest voor het Fhris Portaal, betaal je één vast bedrag per medewerker per maand voor ons complete portaal waarin niet alleen de salarisadministratie geregeld wordt. Ons Fhris Portaal is namelijk een compleet HR-portaal voor alle HR-gerelateerde taken. Met het Fhris Portaal vermindert de kans op fouten én het portaal bespaart jouw HR-afdeling waardevolle tijd. De investering in het Fhris Portaal zorgt dus niet alleen voor een nauwkeurige en efficiënte salarisadministratie, maar helpt ook om kosten op de lange termijn te verlagen.

uitbesteden-salarisadministratie-kosten

Is loonadministratie verplicht?

Het voeren van een loonadministratie is een wettelijke verplichting voor alle bedrijven die medewerkers in dienst hebben. Het is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van je organisatie. Je bent als werkgever verplicht om een duidelijk overzicht bij te houden van alle salarissen, belastingen en andere bijdragen die je uit betaalt. Daarnaast ben je ook verplicht om iedere maand (of iedere week bij een weekverloning) een loonstrook aan je medewerkers te verstrekken. Wanneer je niet voldoet aan deze verplichtingen, kan dit resulteren in serieuze boetes. Hoewel het voeren van een correcte loonadministratie complex kan zijn, biedt het Fhris Portaal volledige ondersteuning bij je salarisadministratie zodat je altijd aan de wettelijke verplichtingen voldoet en de continuïteit binnen je bedrijf gewaarborgd is.

Tijd besparen met salarisadministratie software

Het effectief beheren van de salarisadministratie is een uitdagende taak die veel tijd en moeite vergt, vooral als je het handmatig doet. Door te kiezen voor salarisadministratie software zoals het Fhris Portaal, kun je veel tijd besparen en de nauwkeurigheid van je administratie verbeteren. Fhris automatiseert vele processen, elimineert menselijke fouten en zorgt voor gestroomlijnde workflows. Daarnaast biedt het waardevolle inzichten en rapporten die helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen. Fhris is ontworpen om je tijd, moeite en stress te besparen. Daarmee is het meer dan gewoon een tool, het is een partner in je bedrijfsvoering die je helpt om je organisatie efficiënter te laten werken.