Home » Blogs » vb&t Groep en het HR systeem van Fhris: een samenwerking die staat als een huis
28 juni 2022

vb&t Groep en het HR systeem van Fhris: een samenwerking die staat als een huis

Sinds begin 2022 werkt vb&t Groep met het HR systeem van Fhris. vb&t Groep is sinds de jaren 50 een begrip in de vastgoedwereld. Inmiddels telt het bedrijf ruim 300 medewerkers die werkzaam zijn binnen verschillende werkmaatschappijen. De HR-afdeling is de afgelopen jaren ook mee-ontwikkeld met het bedrijf en het HR systeem van Fhris is daar sinds een aantal maanden dus onderdeel van.

De vb&t Groep met het hoofdkantoor in Eindhoven bestaat uit negen bedrijfsonderdelen, elk met hun eigen vastgoedspecialisme. Zo zijn er onder meer vb&t Makelaars, vb&t VvE-diensten en vb&t Projectmanagement. Zij geloven sterk in samenwerken en integratie van diensten.

Van recruitment tot een HR systeem dat niet van deze tijd is

Regina Hol staat aan het hoofd van de HR-afdeling. “Onze missie is het laten werken van onze medewerkers met plezier, door zorg te dragen voor een juiste match tussen capaciteiten en functie en voldoende fitte collega’s. Daarnaast houden we ons onder andere bezig met verzuimpreventie, recruitment, uitstroom en professionele ontwikkeling. Het is een behoorlijke kluif om dat voor meer dan driehonderd mensen goed te regelen en tegelijkertijd te blijven werken aan de verdere professionalisering van de HR-afdeling en het HR systeem.”

De stroomlijning van de salarisadministratie was een onderdeel van die beoogde professionalisering. Regina: “Eerst hadden we een eigen salarisadministrateur in dienst. Die zorgde voor de verwerking van alle personeelsgegevens, die hij vervolgens aanleverde bij de accountant. Zo vond de verloning plaats. Het werkte allemaal wel, maar toch was ik op zoek naar een manier om het makkelijker en efficiënter te maken”

“Ook het HR systeem was niet meer helemaal van deze tijd. We werkten nog veel met geprinte formulieren, die dan in een dossier werden gedocumenteerd. Dat kan allemaal wel wat slimmer en efficiënter”, was mijn gedachte.

HR systeem als verlengstuk van de organisatie

Fhris is een partij die daar hetzelfde over denkt. Via via kwam Regina met ons in contact. Al snel bleek dat er een mooie basis voor een toekomstige samenwerking lag en van het een kwam het ander. Sinds 2021 werken we voor vb&t: wij zorgen met ons HR systeem via onze workflow voor de verloning van de medewerkers. Via onze app hebben alle vb&t’ers direct inzicht in hun verlofdagensaldo, contractgegevens, salarisgegevens en nog veel meer.

“Ik vind het HR systeem van Fhris echt een verlengstuk van onze organisatie”, meldt Regina. “Ze denken uitstekend mee en reageren goed en adequaat op onze vragen. Ze bieden echt toegevoegde waarde.”

Ook Regina’s collega’s hebben weinig te mopperen. “Het HR systeem van Fhris is erg gebruiksvriendelijk en iedereen kan ermee overweg. De mensen die hier werken zijn mondig genoeg en weten HR altijd goed te vinden als ze ergens niet helemaal tevreden over zijn."

Dik tevreden met Fhris

Door samen te werken met Fhris is vb&t volgens Regina aanzienlijk minder tijd kwijt aan administratieve personeelsaangelegenheden en worden de medewerkers beter geserviced. Regina: “Ik ben dik tevreden en kan het HR systeem van Fhris aan iedereen aanbevelen.”

De samenwerking tussen vb&t Groep en Fhris staat als een huis. Ben je ook op zoek naar een dienstverlener die je HR-processen opfhrist, bel ons dan eens. Dan komt het, net zoals in dit geval, vastgoed.