Home » Blogs » Uitbesteden administratie
13 maart 2023

Uitbesteden administratie

Het uitbesteden van administratie is voor zowel grote als kleine bedrijven een oplossing om de werkdruk op bepaalde afdelingen te verkleinen. Als we kijken naar de HR-afdeling van een organisatie, is het voor veel van dit soort afdelingen een prima idee om de salarisadministratie uit te besteden. Salarisadministratie uitbesteden kent al veel voordelen. Hoewel veel directeuren van grote organisaties denken dat dit voor hun organisatie niet nodig is, bewijst de oplossing van Fhris het tegendeel. Met de HR-oplossing van Fhris krijgt de HR-afdeling namelijk weer tijd voor écht belangrijke zaken en wordt de foutkans op deze afdeling geminimaliseerd. Het uitbesteden van de administratie is dus ook voor grote organisaties een kans die je niet zou moeten laten liggen.

personeelsdossier-bewaartermijn

Meer tijd over door de administratie te outsourcen

Door administratie te outsourcen krijgen afdelingen, en voor ons belangrijk de HR-afdeling, meer tijd voor belangrijkere zaken. Als we kijken naar de HR-afdeling zorgt het outsourcen van de administratie (via Fhris) voor het volgende als het gaat om de complete bedrijfsvoering:

  • Besparing: door een compleet pakket aan te schaffen voor de HR- en salarisadministratie, zorgt Fhris voor een gegarandeerde kostenbesparing. Dit komt doordat het systeem repeterende werkzaamheden weg automatiseert.
  • Continuïteit: wanneer je als bedrijf gebruikmaakt van één compleet pakket voor personeelszaken, zorg je voor continuïteit. Door 1 werkwijze voor de complete HR-afdeling zorg je voor continuïteit voor de complete organisatie.
  • Minimale foutkans: door het gebruik van een bewezen systeem, haal je alle fouten uit de HR- en salarisadministratie.
  • HR in control: door de slimme oplossing van Fhris ben je als financieel verantwoordelijke in control. Jij hebt realtime inzicht in alle HR-data: van het personeelsdossier van je personeel tot deadlines rondom HR.

Het uitbesteden van de administratie rondom HR zorgt voor een verbetering van de complete bedrijfsvoering. Bovendien kan de HR-afdeling meer en meer bezig zijn met wat echt belangrijk is: de mensen binnen de organisatie en thema’s rondom duurzame inzetbaarheid, mentale gezondheid en werkgeluk.

Werk vanuit je eigen succesvolle HR-strategie

Een succesvolle HR-strategie bestaat voor een groot deel uit een geautomatiseerd systeem. Door dit systeem worden foutkansen geminimaliseerd, ben je niet meer afhankelijk van één sleutelfiguur op de salarisadministratie én krijgt de HR-afdeling een adviserende en controlerende rol in plaats van een administratieve rol. Naast dat de HR-afdeling volgens ons bezig zou moeten zijn met andere dingen dan de salarisadministratie, is de salarisadministratie specialistenwerk en niet altijd weggelegd voor een HR-manager of HR-medewerker. Daarom biedt Fhris deze oplossingen voor HR-professionals en financieel directeuren. Door het outsourcen van administratie op HR-gebied, krijgt je organisatie focus, controle en grip terug. Wil je weten wat het HR-portaal van Fhris oplevert voor jouw organisatie? Ontdek jouw besparing met onze besparingscalculator.