Home » Blogs » Jumbo Golf en Hockey slaat slag met vlotte salarisverwerking van Fhris
19 oktober 2021

Jumbo Golf en Hockey slaat slag met vlotte salarisverwerking van Fhris

Bij de naam Jumbo denken veel mensen vooral aan aanbiedingen, Frank Lammers en volle winkelkarretjes. Maar Jumbo is óók Jumbo Golf en Hockey, een zelfstandig opererende onderneming die alles verkoopt op het gebied van beide balsporten. Fhris ondersteunt onder andere met de salarisverwerking van het bedrijf. Jimmy Joosten, CFO van Jumbo Golf en Hockey vertelt over de slagvaardige samenwerking.

Jimmy (37) werkt sinds 2,5 jaar bij Jumbo Golf en Hockey. “Mijn doel is om de onderneming klaar te stomen voor sterke groei. Een belangrijk onderdeel daarvan is het tegen het licht houden van alle processen: welke elementen zijn schaalbaar en welke niet.”

Veel handwerk bij salarisverwerking

Tijdens zijn analyse kwam Jimmy vanzelf bij het onderdeel salarisverwerking. Daar was hij niet geheel tevreden over. “Onze vorige partij voor salarisverwerking deed veel handmatig. Dat leidde tot fouten. Die kun je niet gebruiken en al helemaal niet als het om personeels- en salarisadministratie én salarisverwerking gaat. En workflows gebruikten ze eigenlijk niet of nauwelijks. Daardoor waren veel processen behoorlijk tijdrovend. Maar wij hadden de ambities om flink te groeien. Met de werkwijze van onze salarisverwerker was dat niet mogelijk.”

Dat was het teken voor Jimmy om te gaan shoppen. “Ik had een nieuwe, vooruitstrevende partij voor mijn salarisverwerking nodig. Mettom, een bekende speler voor ons, wees me op Fhris. Ik had er nooit van gehoord, maar ik heb me er wat in verdiept en hoorde goede dingen over Fhris. Tijd voor een kennismaking, dus.”

Naast salarisverwerking ook slimme workflows!

Die kennismaking verliep goed. Zó goed, dat Jumbo Golf en Hockey wel met Fhris in zee durfde. “We werken al een hele poos samen en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Vooral van hun slimme workflows word ik blij. We zijn een retailorganisatie en kennen de nodige personeelswisselingen in de winkels en in de distributie. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat we snel en op een praktische manier arbeidscontracten kunnen uitdraaien en digitaal kunnen ondertekenen. Fhris lost dat slim op, met ondertekening per sms. We zien dat Fhris dus niet enkel een partij is voor onze salarisverwerking, maar een compleet pakket biedt.”

Ook de betrouwbaarheid van Fhris is volgens Jimmy prima in orde. “We voeren nog wel steekproeven uit, maar we hoeven veel minder intensief te controleren dan toen we nog niet met Fhris werkten. We hebben weer volop vertrouwen in het administratieve proces en de salarisverwerking. Het is daarnaast ook heel fijn dat ze onze groei zonder problemen bij kunnen benen. Naar die schaalbaarheid waren we precies op zoek.”

Investering verdient zichzelf terug

Fhris is geen charitatieve instelling die gratis werkt voor aan supermarkt gelieerde sportshops: aan de dienstverlening hangt een prijskaartje. Maar volgens de jonge CFO is het dat dubbel en dwars waard. “Als we met onze vorige partij voor salarisverwerking waren verdergegaan, had onze HR-afdeling het niet getrokken en moesten we in FTE opschalen. Nu hoeft dat niet en daarmee verdient de software van Fhris zichzelf terug. Fhris denkt écht met ons mee en de medewerkers zijn prettig in de omgang en reageren snel. Ik besef dat ik nu érg positief over ze ben, maar het is zoals het is. De waarheid mag gezegd worden.”

Jumbo Golf en Hockey is recent al flink gegroeid. Ze zijn van 175 naar 250 mensen op de personeelslijst gegaan en openden onlangs een goed aantal nieuwe vestigingen. Volgens Jimmy zijn ze nog lang niet klaar. “We barsten van de ambitie om verder te groeien en het is geruststellend dat Fhris met ons mee kan groeien. Wat mij betreft gaan we nog lang met elkaar door.”

Het is een veilige conclusie dat de samenwerking tussen Jumbo Golf en Hockey en Fhris een hole in one is. Ben je ook op zoek naar een dienstverlener die jouw salarisverwerking een boost kan geven, bel ons dan eens. Wie weet kunnen wij ook bouwen aan een mooi avontuur!