Home » Blogs » HR in de cloud: is dit de toekomst?
5 februari 2020

HR in de cloud: is dit de toekomst?

Het HR landschap is in de afgelopen jaren flink veranderd. De tijd van losse blaadjes in een map is al even voorbij. Steeds meer ondernemers zoeken naar slimme oplossingen voor hun HR-administratie omdat dit minder tijd kost én minder ‘gedoe’ oplevert. Steeds meer HR-zaken worden verplaatst naar de cloud maar waarom doen bedrijven dit? En wat levert die cloud nu eigenlijk op? Dit én meer lees je in deze blogpost van Fhris!

Wat is HR in de cloud?

De cloud is niets anders dan een ICT-toepassing waardoor meerdere bedrijfsapplicaties en –systemen tegelijk en op verschillende computers kunnen werken. Door in de cloud te werken is informatie altijd up-to-date. Via de cloud is het bovendien mogelijk om je bestanden op te slaan en deze overal ter wereld te bekijken: het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding en een account met gebruikersnaam en wachtwoord. Met dat account kun je jouw bestanden overal op iedere laptop, tablet of telefoon bekijken en waar nodig bewerken. Je bent dus nooit meer afhankelijk van die ene computer op dat ene bureau in jouw kantoor en regelt jouw HR-zaken waar je op dat moment ook bent!

Binnen e-HRM zijn er talloze toepassingen en oplossingen te noemen. Zo zijn er enkele applicaties die zich specifiek richten op één bepaalde tak, zoals salarisadministratie of recruitmentsystemen. Er zijn ook applicaties die meerdere of zelfs alle HR-diensten in de cloud bedienen. Deze complete HR cloud oplossingen zijn het meest populair, aangezien bedrijven hierop hun hele HR kunnen afstemmen en geen enkel ander systeem meer nodig hebben voor HR-zaken!

Voordelen van HR in de cloud

Je voelt hem waarschijnlijk al aan komen, maar wij zijn razend enthousiast over HR in de cloud en snappen wel dat deze vorm van ‘zelf aan de knoppen zitten’ heel makkelijk is voor ondernemers. We sommen daarom graag een aantal voordelen voor je op.

  • Met cloud based HR software kun je op elk moment van de dag, waar je ook bent, bij je HR-zaken terecht. Je hoeft dus nooit meer per se op je eigen laptop of computer te zitten om je HR-zaken te kunnen inzien én je kunt sneller schakelen en inspelen op ontwikkelingen die met jouw personeel te maken hebben.
  • Een ander groot voordeel is de stijging in het binden van werknemers. Medewerkers hebben zelf meer de touwtjes in handen en kunnen altijd in hun eigen dossier kijken, onafhankelijk van waar ze zich bevinden. Dit kan voor meer betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel van je medewerkers zorgen. Ze kunnen zelf dingen regelen en de manager is niet altijd meer degene die alles handmatig moet regelen.
  • Fullservice HR-applicaties zijn uiteindelijk vaak goedkoper en sneller dan losse HR-applicaties. Je hebt nog maar één systeem waarin je alles kun regelen en je hoeft nooit meer te schakelen tussen verschillende applicaties. De tijd en het geld dat hiermee bespaard wordt kun je vervolgens steken in het verbeteren van je eigen personeelsbeleid.

HR in de cloud is de toekomst

Volgens ons is HR in de cloud absoluut de toekomst! Het altijd en overal inzichtelijk maken van verschillende realtime cijfers is veel sneller, overzichtelijker en over het algemeen beter dan de onoverzichtelijke HR mappen die overal en nergens liggen. Als wij moesten kiezen, zouden we het wel weten!

Meer weten?

Wil je hier meer over weten? Stuur ons dan een berichtje!

Medewerkers willen tegenwoordig meer inzicht en altijd en overal toegang tot hun eigen personeelsdossier.

Medewerkers willen tegenwoordig meer inzicht en altijd en overal toegang tot hun eigen personeelsdossier.